dinsdag, april 12, 2016

Charnier: Charnier EP

Ze hadden al een uitstekende live-reputatie. Ze hadden al de prachtige single en video ‘Wakened Cries’. Maar aan een echt volwaardige uitgave waren de heren van Charnier nog niet toe. Charnier - het franse woord voor ‘massagraf’ - is een trio uit brussel, die het doet met synths, gitaar en bas. Ze bestaan sinds eind 2013.

De mix tussen kille elektronische ritmes, industriële toetsen, monotone baslijnen, melodische gitaren en de getormenteerde zang van Dave Charnier werkt uitstekend, en dat vanaf opener ‘Bodies Flap Out’. ‘Another Floor’ is zeker en vast een hoogtepunt waarin ijskoude, monotone toetsen vergezeld worden van allerhande onheilspellende geluiden tot een paranoïde mix. ‘Gloomy Sunday’ is een uitstekende afsluiter, ook al gaat het hier om een eigen nummer en niet om een versie van het Hongaarse zelfmoordnummer.

De zelfgetitelde ep is reeds uitgekomen op cassette bij Wool-e-tapes, en komt weldra ook op vinyl uit op Weyrd Son Records, niet toevallig twee labels die samenwerkten aan de compilatie ‘The Broken Window Theory’, waar Charnier op vertegenwoordigd was met het reeds vermelde ‘Wakened Cries’.
Yep, de post-punk is aan een tweede jeugd toe, en Charnier maakt er deel van uit. Lebanon Hanover, She Past Away, Whispering Sons, Melting Time, Organic, The KVB en XTR Human - merk trouwens op dat ons belgenlandje goed vertegenwoordigd is - mogen dit kleine broertje met ingetogen vreugde in hun midden opnemen.

Charnier: website / facebook


Geen opmerkingen: