donderdag, september 12, 2019

Blaine L. Reininger bezweert de Krampus

Blaine L. Reininger, voormalig violist-gitarist bij Tuxedomoon, wenst u allen een gelukkig 2019. Meer zelfs, hij geeft u een nummer cadeau om het jaar goed in te zetten. ‘Beschwöre den Krampus’ heet het nummer, en u kunt het thans downloaden op Patreon. Het is een donker atmosferisch stuk waar vele dark ambient kunstenaars jaloers op mogen zijn.

‘Wie is dan die Krampus?’, vraagt u zich misschien af. Ware verdedigers van de westerse identiteit en tradities weten natuurlijk beter. Krampus was de oorspronkelijke metgezel van Sinterklaas, vooraleer die vervangen werd door de volksvreemde zwarte Piet. Krampus was een monsterachtige boeman die de stoute kinderen meedogenloos strafte, in een tijd dat autoriteit nog iets betekende en nog niet door wollige cultuurmarxisten onderuit was gehaald.

En wat zegt u nu? Dank u Sinterklaasje, of liever: dank u Blaine L. Reininger… 


We wijzen er ook op dat Tuxedomoon naast zijn volledig oeuvre ook de ‘Tuxedomoon Archives’ op bandcamp heeft staan, een lijst met speciale opnames en concerten uit de geschiedenis van de groep die constant aangevuld wordt. Intussen staan al 10 opnames online, en die zijn heel erg de moeite waard.

Geen opmerkingen: