zondag, december 16, 2018

The Cure bevestigt nieuwe plaat na aankondiging Rock & Roll Hall Of Fame

De Rock & Roll Hall Of Fame is een museum in Ohio, Verenigde Staten, dat zich wijdt aan de geschiedenis van de rockmuziek. Sinds 1986 worden elk jaar een aantal artiesten opgenomen in de lijst van leden. Het gaat om indrukwekkende namen als Elvis Presley, The Beatles, Bob Dylan, David Bowie en nog heel wat groten uit de rockgeschiedenis. Het moest er dan ook van komen dat The Cure dit lijstje zou komen vervoegen. In 2019 zal dat het geval zijn. Er worden in totaal 6 nieuwe leden toegevoegd, en dat zijn naast The Cure: Def Leppard, Janet Jackson, Stevie Nicks, Radiohead, Roxy Music en The Zombies. De ceremonie zal doorgaan op 29 maart 2019.

Maar er is nog meer. In een interview naar aanleiding van het nieuws heeft Robert Smith bevestigd dat The Cure aan een nieuwe plaat aan het werken is: 'Ja, binnen ongeveer zes weken gaan we de laatste hand leggen aan wat onze eerste plaat in meer dan een decennium moet worden. Dit zijn zeer spannende tijden voor ons allen.' De laatste plaat van The Cure - '4:13 Dream' - dateert effectief van 2018. De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat niet iedereen even enthousiast was over de plaat, al was er wel geestdrift toen The Cure tijdens hun vorige tournee twee nieuwe nummers voorstelde. In het Sportpaleis speelden ze onder meer 'It Can Never Be The Same', een nummer dat opgedragen was aan de toen net overleden Leonard Cohen.

De wil om nieuwe nummers op te nemen was ontstaan toen Robert Smith het Meltdown Festival in Londen mocht cureren. De groepen die hij mocht uitnodigen hebben hem geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan. De plaat moet ergens in 2019 uitkomen. We weten dat opnames bij The Cure in het verleden wel eens wilden uitlopen, dus we gaan geen geld inzetten op een concrete datum, al zou het wel mooi zijn indien hij zou verschijnen alvorens The Cure zijn nieuwe tournee inzet. Daarbij speelt de groep onder meer in Werchter en op Pinkpop.

Geen opmerkingen: