maandag, maart 07, 2022

Death in Rome schrijft hymne bij bestorming van het Capitool

'Het is niet de job van een artiest om politieke statements te maken. Het beste wat we kunnen doen is een soundtrack aanbieden over historische gebeurtenissen.' Aan het woord is Death in Rome, en het historisch evenement dat ze in de verf willen zetten is uiteraard de bestorming van het Capitool twee dagen geleden. Dit doen ze met het nummer 'White House Tomorrow', dat ze samen met hun collega's van King Dude - ook een aanbevelingswaardige neofolkgroep - hebben opgenomen. Het nummer klinkt ijzingwekkend serieus, en daar zijn de beelden van de clip niet vreemd aan.

Death in Rome is zoals elke zichzelf respecterende neofolkgroep berucht omwille van geruchten rond ranzige politieke voorkeuren, en ze weten van dit wapen net als Rome of Death in June - de groepsnaam is een eerbetoon aan deze groepen - behendig gebruik te maken. Hoe ze zo snel op de gebeurtenissen in de VS kunnen inspelen? Omdat ze het nummer al eerder opgenomen hebben als hun herwerking van het nummer 'Disneyland Tomorrow' van TV Smith. Voeg daar wat beelden van de bestorming van het Capitool aan toe, een extract uit de opruiende speech van Trump, en je hebt weer een typische cocktail die Death in Rome veel aandacht zal opleveren.

Update 9/01/2021: Intussen leren we dat het facebook-account van King Dude voor 30 dagen geblokkeerd is na het posten van het nummer 'White House Tomorrow' (het account is bereikbaar, maar de groep kan niets posten).

Geen opmerkingen: