donderdag, januari 05, 2006

Gabba gabba hey

Waarde vrienden en vijanden van het Postnihilisme,

Op woensdag 11 januari zal ik waarschijnlijk wat liedjes performeren op de ‘open mic’-avond van Het Depot, gesitueerd aan het martelarenplein te Leuven. Het betreft hier een evenement waarbij het podium opengesteld wordt voor eenieder die iets wilt spelen. Er worden geen voorafgaande afspraken gemaakt, dus ik kan er weinig meer over zeggen tenzij dat ik graag in de vroege avond zou spelen en maar twee of drie nummers zal brengen. (Het zal niet lang duren, bijgevolg moeten het wel mooie liedjes zijn.) Gezien de korte duur – maximaal 10 minuten - zal ik zeker niemand aanraden om een lange reis te ondernemen om dit bij te wonen, maar wie die avond toevallig in de buurt is mag altijd even binnenspringen. De inkom is geheel gratis en voor niets.

Op diezelfde avond zal een bevriend muzikant genaamd Ice King eveneens het podium betreden. Ice King en mezelve hadden in het verleden ooit een afspraak getroffen om samen op te treden, maar door allerhande reële en denkbeeldige problemen is dat er tot nu toe niet van gekomen. Ice King draagt een Lemmy-snor, een schotse kilt en een gitaar bekleed met authentieke hooglander-rundervacht. Ice King is dan ook een keltische metal-bard die zijn inspiratie haalt uit obscure poësie, middeleeuwse veldslagen en uiteraard uit alles wat Schots is. U vindt zijn webstek onder www.icekingmusic.tk.

Voor wie van recepties houdt, vermeld ik ook dat op maandag 23 januari een nieuwjaarsreceptie voor leidinggevende ambtenaren zal plaatsvinden te Brussel. Het exacte uur en de locatie zijn me onbekend, maar ik weet wel dat deze gelegenheid opgeluisterd zal worden door een optreden van het Vlaamse ambtenarenkoor, waar ik als tenor deel van uitmaak. Wij zingen dan ‘tears in heaven’ van Eric Clapton en wat liedjes van Andrew Lloyd Webber. Op woensdag 11 januari zal ik me echter houden aan mijn klassieke repertoire van Vlaamse levensliederen.

Tenslotte wens ik u nog veel geluk en vreugde in het onlangs aangevangen nieuwe jaar,

Xheviour Mashink


Vrij zinnig lied

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, onze groet.

Overeenkomstig de haar toevertrouwde machten heeft het secretariaat-generaal van de algemene volksvergadering volgende artikelen tot volkswil uitgeroepen, door alle instellingen en individuen na te leven en dit met middelpuntvliedende, vooruitstrevende en terugwerkende krachten.

1)
De zon gaat onder
Hij ziet er stralend uit
Ik zet me neer en kijk ernaar
En staar wat voor me uit

2)
Toch zo bijzonder
Dat ik net hier kan zijn
Alle kronkels en gedachten
Blijven even stil

3)
Zolang het licht nog schijnen zal
Zolang ik rustig door kan dromen
Zolang de wereld verder nog zijn rondjes draait
Zolang blijf ik nog even stil

4)
Ik wou dat ik je zeggen kon
Dat er geen vrees meer hoeft te zijn
Dat alle angsten zijn bedaard

5)
Dat we geen deel zijn van een spel
Dat we ons lot zelf wel bepalen
Dat we ons niet hoeven te schikken naar de rest
Dat we vrij en zinnig zijn

6)
De zon gaat onder
Hij ziet er stralend uit
Als je nog even tijd kan maken
Leg ik het voor je uit

7)
Vooraleer ik het vergeet
Voor we allemaal vergaan
Voor de nacht voor eeuwig op de mensheid valt
Vooraleer het is gedaan

8)
Voor de sterren uit de hoogte
Van de hemel vallen
Wil ik jou nog even kwijt

9)
Dat we ons best hebben gedaan
Dat we ons niet hoeven te schamen
Dat er met ons nog wel iets aan te vangen valt
Dat we het nog niet hebben verknald

2 opmerkingen:

Fred Witrave zei

Ik kende de tekst al, maar nu ik hem nog eens rustig nalees: schitterend!

eddmartin3611 zei

I read over your blog, and i found it inquisitive, you may find My Blog interesting. My blog is just about my day to day life, as a park ranger. So please Click Here To Read My Blog

http://www.juicyfruiter.blogspot.com