maandag, maart 07, 2022

Simon Gallup blijft dan toch bij The Cure

Toegegeven, we baseren ons slechts op geruchten. Of beter: op heel korte opmerkingen die Cure-bassist Simon Gallup op sociale media deelt. In augustus schreef Simon op facebook: “Met pijn in mijn hart laat ik weten dat ik geen lid meer ben van The Cure. Veel succes allemaal”. Toen er vragen gesteld werden over de reden voor het ontslag antwoordde hij: “Ik ben oké. Ik ben gewoon klaar met het verraad”. Een officiële bevestiging van The Cure kwam er nooit, en dus bleef er steeds twijfel bestaan.

Bewijs van deze twijfel was iemand die - alweer op facebook - navroeg of Simon nog steeds lid is van de groep. Tot ieders verbazing was het Simon zelf die bevestigde: "ja, dat ben ik". Veel meer info moet u niet verwachten van de 61-jarige bassist, die niet bekend staat als een vlotte communicator. Maar voor de fans van The Cure is het wel reden tot feesten, want Simon is na Robert Smith het langst meegaande lid van de groep, en zijn stijl wordt erg geappreciëerd.

Fundamenteel heeft Simon slechts op drie platen van The Cure niet meegewerkt: het debuut 'Three Imaginary Boys', en dan de platen 'Japanese Whispers' en 'The Top', toen hij de groep verlaten had na een uit de hand gelopen ruzie met Robert Smith aan het eind van de 'Pornography'-tour. Hij werd terug bassist ten tijde van 'The Head On The Door' en is sindsdien onafgebroken lid gebleven.

Of er ooit een officiële bevestiging of ontkenning komt van wat dan ook rond deze zaak blijft afwachten, maar het is vrijdag en we zijn goed gezind, dus delen we dit nummer nog eens met jullie:

Geen opmerkingen: