dinsdag, maart 08, 2022

Christian Death brengt nieuwe plaat uit over de Illuminati

Complottheorieën zijn met corona helemaal hip. Maar sommigen waar er al lang mee bezig, toen enkel een paar obscure complotdenkers het hadden over machtige elites die de wereldheerschappij nastreefden en de mensheid tot slavernij wilden onderwerpen. Eén van die mensen - een moedige pionier als het ware - is Valor Kand van Christian Death. Hij gelooft dat de wereld gedomineerd wordt door Illuminati en duivelse bloedlijnen.

Kort samengevat: de Illuminati bestaan uit een aantal invloedrijke families die hun almacht willen bestendigen. In de wereldgeschiedenis zijn ze verantwoordelijk voor zowat elke belangrijke gebeurtenis, ook al zijn ze tegenstrijdig: van de Russische Revolutie tot de val van het communisme, van de goelag tot de Holocaust, de opkomst van het nazisme, de stichting van Israël, de twee wereldoorlogen en ga zo maar door.

De samenzweringstheorie rond de Illuminati is vooral in trek bij christelijke fundamentalisten als de Nederlander Robin de Ruiter, maar ook Valor - die zeer zeker geen christen is - doet er gretig aan mee. De vorige plaat van Christian Death - 'The Root of all Evilution', die verwelkomd werd als een terugkeer naar de deathrock-sound van de begindagen - was al helemaal rond dat thema opgebouwd.

En het zal u weinig verwonderen: de volgende plaat zal hierop het vervolg zijn. De nieuwe schijf zal immers 'Evil Becomes Rule' heten, en bevat onder meer het nummer 'Blood Moon' waarvoor nu al een clip voorhanden is. Valor zei over de plaat: ''Evil Becomes Rule is een vervolg op dit thema. We gaan van het heden naar de toekomst. Toen we deze plaat begonnen te schrijven, anticipeerden we reeds op een pandemie; een rampzalig evenement dat ons zou overkomen. Dus stellen we nu de vraag: 'Misschien is dat slechts het begin?''

'Evil Becomes Rule' komt uit op 6 mei, maar kan reeds voorbesteld worden via deze link.

Lees ons interview met Valor Kand uit 2018, waarin hij zijn fascinatie voor de complottheorie rond de Illuminati uit de doeken doet

Geen opmerkingen: