vrijdag, januari 22, 2021

Wardruna brengt titelnummer nieuwe plaat 'Kvitravn' uit

Wardruna, de Noorse dark folk groep die hun inspiratie uit de Noorse mythologie en cultuur haalt ( inclusief het gebruik van traditionele instrumenten), brengt in januari 2021 een nieuwe plaat uit. Die zal 'Kvitravn' heten, wat zoveel betekent als 'Witte raaf'. 'Kvitraven' is ook een nummer op de plaat, en volgens de groep zelf het hoogtepunt van de komende plaat. Men wou u niet tot januari laten wachten om het nummer te kunnen horen, dus verschijnt er nu al een prachtige video, opgenomen in de wilde natuur van Noorwegen en Rusland.

Wardruna-oprichter Einar Selvik: 'Ik ben erg uitgelaten om dit nummer eindelijk te kunnen delen. ‘Kvitravn’ is een lied dat de tradities van dierengidsen en de symboliek en legendes van heilige witte dieren verkent, die in Scandinavische en andere culturen over de hele wereld voorkomen. Deze hoog aangeschreven spookachtige wezens - of het nu een raaf, slang, beer, eland, rendier, olifant of leeuw is - worden in animistische tradities gezien als profetische, goddelijke boodschappers en beschermers die vernieuwing, zuiverheid en een brug tussen werelden vertegenwoordigen.'

Wardruna gaat naar aanleiding van de nieuwe plaat ook optreden, maar het duurt nog even voor u ze op een podium ziet. Ze doen op 18/11/2021 de Tivoli in Utrecht aan en op 19/11/2021 het Koninklijk Circus in Brussel.

Geen opmerkingen: