donderdag, januari 01, 2015

Laibach zet Poetin aan het dansen

U herinnert zich vast Iron Sky, de komedie waarin de nazi's aan het einde van de Tweede Wereldoorlog weggevlucht waren naar de donkere zijde van de maan, om vandaar hun glorierijke terugkeer naar de aarde voor te bereiden. De film werd in de zwarte scene een hit, en dat ligt vast aan de soundtrack van Laibach. Het verhaal leek hen dan ook op het lijf geschreven. Welnu, er komt een vervolg op de film: Iron Sky - The Coming Race. Uiteraard komen de Amerikaanse politiek - één van de hoofdpersonages is duidelijk geïnspireerd op Sarah Palin - en de nazi's - Hitler zal in de nieuwe film een leger dinosauriërs aanvoeren - aan bod, maar deze keer komt ook Vladimir Poetin in beeld. In onderstaande clip kunt u zien hoe hij onweerstaanbaar danst op Laibachs herwerking van het Russische volkslied.
Er is echter nog een probleem. Een film draaien kost geld. En daarvoor doen de makers een beroep op jou, die jezelf uitdaagt. Je kan deelnemen aan de crowdfunding en ontvang uiteraard in ruil dingen als een dvd, een blue-ray, een digitale versie van het sceneboek of nog veel extra informatie, afhankelijk van de prijs die je betaalt. Er is ook een 'remix Putin'-wedstrijd aan de gang, waarin je het Laibach-nummer mag remixen.
En omdat we vandaag in een goede bui zijn en het veel te lang geleden is dat we nog een prijsvraag deden: Dark Entries geeft een blue-ray weg van de originele 'Iron Sky'. Om die te krijgen stuurt u de naam van de Sloveense zangeres die thans een hoofdrol speelt bij Laibach naar contact(a)darkentries.be.Geen opmerkingen: