woensdag, november 16, 2016

Optredens met Gert en Kinderen van Moeder Aarde

Beste vrienden en vijanden van het postnihilisme,

Het is me een plezier om jullie mee te delen dat ik de komende tijd regelmatig zal optreden, en dit niet in kleine mate dankzij Gert. Gert - ook bekend als Gert Kleinpunk, Gert Kleinkust of Gertje Anarchie - heeft zonet een uitstekende cd uitgebracht onder de naam 'Ongepast vrolijk'. Zelf heb ik een bescheiden bijdrage geleverd op deze cd als toetsenist en als lid van het gelegenheidskoor 'zootje ongeregeld'. 

Gert zal dit najaar regelmatig optreden om zijn cd te promoten, en ik heb het geluk om een aantal keren voor hem te mogen openen. Voor zover ik weet is de inkom steeds gratis, maar het kan zijn dat u ergens toch een kleine bijdrage zal moeten betalen.

Optredens Xavier Kruth en Gert:
  • Zaterdag 26 november: De grote 'Hoera! Seppe is weer werkloos'-dag, 't Assez, Sparrestraat 1A (Gent)
  • Woensdag 30 november: Kinky star, Vlasmarkt 9 (Gent)
  • Zaterdag 3 december: Amehoela, Stift (Bree) met Tiki voodoo sandwich
  • Maandag 5 december: de loods, Elizabethlaan 161 (Aarschot)
  • Vrijdag 16 december: Het narrenschip, Kolonel Begaultlaan 9B (Leuven, Wilsele) met Zwetten Beire
Omdat het saai zou zijn indien Gert steeds met hetzelfde voorprogramma zou spelen, doet hij het ook een paar keer zonder mij. Vooral het eerste evenement is zeer aan te bevelen
  • Zaterdag 19 november: Het lijkt wel vrede, officiële cd-voorstelling in de sojo (Leuven) met Clochard en pIE.P.KLEIN (8 euro inkom, 15 als je de cd er meteen bij koopt)
  • Vrijdag 25 november (Lokeren) (solo) met Chrandesyx...
Verder mogen we u de glorieuze terugkeer van Kinderen van Moeder Aarde aankondigen, een project waar ik ook een bescheiden bijdrage aan lever als live-gitarist. Dit gebeurt op initiatief van Sigrid Vereecken oftewel Zeva, die haar schilderkunst tentoon zal stellen in december zal tentoonstellen in Den Hopsack in Antwerpen. De plechtige inhuldiging ervan gebeurt op vrijdag 9 december, zoals gezegd met Kinderen van Moeder Aarde. En alsof dat niet genoeg is, werden nog twee andere namen aan de affiche toegevoegd. Crysopa Occulta is een zijproject van Kinderen van Moeder Aarde dat rituele wereldmuziek maakt met didgeridoo, percussie en fluit, en Xavier Kruth ben ikzelf.

  
Om af te luiten een videootje van een recent optreden in Kampenhout: 

Geen opmerkingen: