woensdag, januari 02, 2013

Dark Entries Night VI: Lizard Smile en Keiki

Laat me beginnen met het voornaamste: jullie een gelukkig en gezond 2013 toewensen met weinig stress, niet te veel werk en veel vreugde en muziek.

Voor wat muziek betreft nodig ik jullie graag uit op de zesde editie van de Dark Entries Night, op 18 januari in de Kinky Star in Gent. Voor de gelegenheid hebben we twee groepen weten de strikken die deze avond het donkerste van zichzelf zullen geven.

Lizard Smile gaat een flink aantal jaren mee in onze scene met hun mix van zwevende gitaren, drummachines, bas en zang. Klassieke gothic rock met sterke en melancholische melodieën die onder je huid kruipen en daar nog een tijdje voor kippenvel zorgen. Ze konden in hun aanzienlijke carrière voor The Mission en Red Lorry Yellow Lorry openen en staan er nu met een nieuwe cd: ‘State of Void’.

Keiki is een centrale groep uit de Brusselse alternatieve scene. Zangeres Dominque Van Capellen-Waldock en gitarist Raphael Rastelli vormen samen een satanisch pop duo. Met ‘popcorn from the grave’ brachten ze hun derde cd uit: een mix van donkere rock, doorgeslagen teksten vol bittere humor, poppy programmatie en een laagje theremin waarmee ze het midden houden tussen feeërieke romantiek en melodramatische hopeloosheid.

Uiteraard is de toegang weerom gratis (u drinkt er dan vast één of twee meer) en starten de optredens stipt om 20u00. Na de concerten is er uiteraard nog tijd voor een spetterende eindejaarsparty met dj Danny Dupont en Dj Moonchild tot in de vroege uurtjes!


Geen opmerkingen: