dinsdag, maart 08, 2022

Robert Smith werkt samen met Chvrches

40 jaar na 'The Drowning Man' - een van de hoogtepunten van 'Faith' uit 1981 - blijkt Cure-voorman Robert Smith mee te werken aan een nummer dat 'How Not To Drown' heet. Het nummer is de tweede single van 'Screen Violence', de vierde plaat van het Schotse Chvrches. Het duo tussen Chvrches-zangeres Lauren Mayberry en Robert Smith heeft blijkbaar veel voeten in de aarde gehad. De groep was helemaal niet zeker of Smith - ondanks zijn interesse - echt beschikbaar zou zijn voor het nummer, maar uiteindelijk kwam het er toch van.

Om de single te promoten werd een interview van Robert Smith afgenomen op Apple Music 1, en daar ging het vanzelfsprekend ook over de nieuwe plaat van The Cure. Een nieuwe plaat? Herinner je, in 2018 vierde The Cure zijn 40-jarig bestaan, en plots zei Smith dat hij inspiratie had om nieuwe muziek te maken met The Cure. De laatste plaat - '4:13 Dream' - dateerde intussen van 2008. De groep ging zelfs de studio in en nam naar verluid drie platen op, waarop het sindsdien wachten is.

Smith zegt nu dat hij misschien wel binnen zes weken meer info kan geven over de uitgaven. 'We maken twee platen en eentje is echt doom and gloom en de andere is dat niet. En ze zijn allebei nagenoeg klaar. Ik moet alleen nog beslissen wie ze moet mixen. Dat is echt het enige dat ik nog moet doen.' Doch wij houden onze adem niet in. Zes weken worden bij Robert Smith al snel zes maanden, en het zal een wonder heten als de plaat nog dit jaar uitkomt.

En die derde plaat dan? Smith legde eerder al uit dat het echt een uur geluid is. Nu hint hij ernaar dat dit als een soloplaat zou kunnen uitkomen. De groep was blijkbaar niet geïnteresseerd om de plaat collechtief uit te brengen. Hier is al helemaal geen verder nieuws over, dus het zal nog wel even wachten zijn op die noise-plaat.

Geen opmerkingen: