dinsdag, maart 08, 2022

Nog meer video's uit 'The Book Of Fire' van Mono Inc.

Het blijft maar video's regenen uit de laatste plaat van Mono Inc. Intussen hebben al 9 van de 12 nummers op het laatste opus 'THe Book Of Fire' een video gekregen. De laatste nieuwe is 'Nemesis', een meer ingetogen nummer. Waarom zoveel video's? Wel, omdat 'The Book Of Fire' een immens succes is, en daar wil de groep de aandacht op blijven vestigen. De plaat toont Mono Inc. ook op zijn best, met een aaneenschakeling van sterke composities die zowel opwindende gothic metal biedt, als kalmere en akoestische nummers.

'The Book Of Fire' vertelt het verhaal van Aelin, een genezeres die in Duitsland actief was ten tijde van de inquisitie, en uiteraard vervolgd werd om haar duivelse praktijken. Dat verhaal heeft ook veel interesse gewekt, en dus was er naast de originele versie (met wat clips op een bonus dvd) ook al een vierdubbele cd waarin zanger Martin Engler en drumster Katha Mia het verhaal uit de doeken doen als luisterboek.

In december verschijnt dan weer de 'Platinum-editie' van de plaat, waarbij je als bonus een live cd krijgt en pianoversies van de nummers op 'The Book Of Fire'. En dat is de reden dat er de afgelopen dagen ook clips verschenen voor de live-versie van 'Welcome To Hell' - het titelnummer van een eerder conceptalbum over de pestepidemie in Hamburg in 1712 - en voor pianoversies van 'Nemesis' en 'The Book Of Fire'.

Mono Inc.

Geen opmerkingen: