zondag, december 16, 2018

Peter Murphy slaags met veiligheidsdiensten op optreden Stockholm

Straf nieuws van één van de grote heren uit onze scene. Dark Entries is hem zelfs schatplichtig, want is genoemd naar één van zijn liederen. Peter Murphy was ooit de voorman van Bauhaus, en tourt momenteel voor de viering van 40 jaar Bauhaus samen met Bauhaus-bassist David J. Er waren al problemen tijdens de tournee. Murphy moest verschillende optredens afzeggen wegens gezondheidsproblemen. Voor een man van 61 kunnen we wel begrip opbrengen. En als hij optrad, zoals op W-fest deze zomer of recent nog in de Vooruit, was iedereen laaiend enthousiast.

Niet zo in Stockholm, waar het optreden verleden woensdag dramatisch eindigde. Blijkbaar moest Murphy zich geërgerd hebben aan feedback in zijn oorapparaat. Hij ging even van het podium om zijn beklag te doen, maar kwam later terug en begon met flessen te gooien in de richting van de geluidsman. Een fles heeft een fan geraakt, en de man werd naar het hospitaal afgevoerd. Hij stelt het goed. Ook de pa werd beschadigd en Murphy vernietigde één van de lampen op het podium. De organisatoren lieten het optreden – dat sowieso aan zijn voorlaatste nummer was gekomen – stilleggen en vroegen Murphy om de zaal te verlaten.

Murphy kwam echter terug en gedroeg zich agressief naar de organisatoren toe. Toen hij ook fans begon te bedreigen die stonden te wachten op een handtekening, besloot de veiligheidsdienst hem naar buiten te leiden. Murphy sloeg daarop een van de agenten, waarop hij al vloekend op de grond werd geneutraliseerd. Uiteindelijk verliet Murphy de plek in een taxi, zonder dat de politie erbij kwam. Wel kreeg de politie een klacht van één van de aanwezigen die gewond geraakte tijdens het optreden.

Met Dark Entries blijven we enorm veel waardering hebben voor de rol die Peter Murphy gespeeld heeft voor onze muziekcultuur. Het is dan des te betreurenswaardiger als één van onze ‘helden’ zich aan dergelijk gedrag schuldig maakt.

Lees onze recensie van het optreden van Murphy in de Vooruit (W-fest Announcement Party)



























Een bericht gedeeld door Angela (@d1zzydishes) op

Geen opmerkingen: